Staz Dermatiti, Yer Çekimine Bağlı Kaşıntı, Venöz Dermatit Nedir? Staz Dermatiti, Yer Çekimine Bağlı Kaşıntı, Venöz Dermatit Nedir? Venöz ekzema olarak ta bilinmektedir. Oluşma sebebi alt ekstremitelerde toplardamar dolaşımındaki yetersizlikten kaynaklanan ödem, varis gelişimi, nadiren toplardamar içi pıhtı oluşumu ve toplardamar damar içindeki basıncın artmasına bağlıdır. Toplardamar sisteminde bozukluğa bağlı olarak damar kapakçıkları bozulur, kan […]
Sertleşme Problemi Nedir? Tedavi Yöntemi Nasıldır?
Sertleşme Problemi Nedir? Tedavi Yöntemi Nasıldır?
Sertleşme bozukluğu gittikçe hakkında daha fazla bahsedilen bir konu haline gelmektedir.
Bunun temel olarak iki sebebi var.
Nüfusun yaşlanması, diyabet, stres, depresyon, obezite, sigara kullanımı, alkol ve kullanılan birçok ilaç sertleşme problemi olan erkek sayısını artırmaktadır.

Sertleşme Problemi Nedir? Tedavi Yöntemi Nasıldır?
Yaşlandıkça sertleşme bozukluğu görülme ihtimali artıyor; Yaklaşık olarak 40 yaşında %10-40 arasında görülen sertleşme sorunu, 70'li yaşlarda %50-80 oranına çıkar.
Niye Sertleşme Bozukluğu Gelişiyor?
"Sertleşme" insanda sinir ve damarların ortak çalışması ile gelişir.
Beyin omurilik hattından gelen sinyalin penise ulaşması ile penis içindeki süngersi yapının gevşeyerek kan ile dolmasını sağlayan kimyasal bir dizi olay başlar.
Bu sayede penis kan ile dolar ve sertleşir.
Burada sinirsel uyarı iletimini engelleyecek sinirsel hasarlar (cerrahi sonucu sinirlerde yaralanma ve benzeri durumlar) veya süngersi yapının gevşeyerek kan ile dolmasını engelleyecek damarsal bozukluklar (damar sertliği, şeker hastalığı, yüksek tansiyon gibi) sertleşme bozukluğuna yol açacaktır.
Sertleşme Bozukluğu riskini Artıran Faktörler Nelerdir?
Yüksek kolesterol, yüksek tansiyon, şişmanlık, sigara tüketimi, hareketsizlik gibi kalp damar sağlığı açısından risk taşıyan kişilerde sertleşme bozukluğu riski fazladır.
Bunu takiben şeker hastalığı olanlar gelir.
Bunun dışında nörolojik hastalığı olanlar, hormonal bozukluğu olan ve sinirlerin zarar görebileceği ameliyatlar geçirenler de daha yüksek risk altındadırlar.
Şeker hastalarında 4, periferik damar hastalığı olanlarda 2.5, kalp hastalığı olanlarda 1.8, kan yağları yüksek olanlarda 1.7 ve yüksek tansiyonu olanlarda 1.6 kat daha fazla sertleşme bozukluğu görülür.
Vakumed sertleşme sorunu olan hastalarda nasıl işe yarar?
Sertleşme sorununun birçok sebebi vardır.
50 yaşın üzerinde, diyabet ya da ateroskleroza bağlı arterial problemleri olan birçok erkek hastada vakumed arterial dolaşımı artırarak sertleşme probleminin çözümüne katkıda bulunmaktadır.